Értékeltek

2022.09.16. 19:24

Közel ezer pálinkát neveztek be a gyulai fesztivál versenyére - Galériával

A Gyulai Pálinkafesztivál pénteki napján hirdették ki a Brillante – Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny eredményeit, az Almásy-kastély Stefánia-szárnyában.

P. G.

Fotó: Bencsik Ádám

A versenyre az idei évben három kategóriában nevezhettek az érdeklődők. Bérfőzetők, magánfőzők párlatait, illetve több év szünet után kereskedelmi főzdék pálinkáit is várták. Ebben az évben mintegy 990 minta érkezett, amely túlszárnyalta a tavalyi 911 mintát.

Az év alma párlatának díját Pucsok Sándor Starkin alma párlata nyerte. Békés megye legjobb pálinkája a Gyulai Pálinka Manufaktúra Érlelt alma pálinkája lett.  A legeredményesebb Békés megyei magánfőző Szűcs Zoltán lett Békéscsabáról, a Legeredményesebb Békés megyei bérfőzető pedig dr. Ping József Újkígyósról. Mindkét különdíjat a megyei önkormányzat ajánlotta fel.

A Legeredményesebb kereskedelmi főzde 2022-ben a Márton Pálinkafőzde lett. A 2022 Legjobb Kereskedelmi Pálinkája díjat a Podrum Palic 1896 Sljíva Baraba párlata érdemelte ki.

A Brillante Nemzetközi Párlat verseny Legeredményesebb bérfőzdéjévé a Brill Pálinkaházat választották. 2022 Legeredményesebb Bérfőzetője Guba Krisztián, 2022 Legeredményesebb magánfőzője Mladoniczki István lett.

Idén a Brillante Legjobb Bérfőzetett párlata díjat Pucsok Sándor Starking alma párlata érdemelte ki. Ebben az évben a Legjobb Magánfőzött Párlat Bartik Ádám és neje Megyer Könnye Sárga Vilmos párlata lett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában