TOP Plusz

2022.09.08. 19:21

Folytatódik a vízelvezető rendszerek fejlesztése Bucsán

A beruházás érinti a Névtelen utcát, illetve egy zsilipet építenek ott, ahol a víz a Sárréti főcsatornába jut.

L. B.

Fotó: Google map

Mintegy 250 millió forintból folytatódhat a csapadékvizet elvezető rendszerek fejlesztése Bucsán, miután az önkormányzat sikeres pályázatot adott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében – ismertette Kláricz János polgármester.

Elmondta, hogy összesen mintegy két kilométeres szakaszon avatkoznak majd be, a mostani beruházás érinti például a Névtelen utcát, a kapubejáróknál növelik a kapacitást, illetve egy zsilipet építenek ott, ahol a víz a Sárréti főcsatornába jut. 

Hangsúlyozta, hogy ezzel a fejlesztéssel újabb kritikus szakaszokon oldódhat meg a vízelvezetés kérdése, a mostani és a korábbi beruházás eredményeként a település 60-70 százalékának biztosított lesz a megfelelő vízkormányzása.

Hozzátette, hogy folyamatban van a fejlesztés terveinek engedélyeztetése, szeretnék hamarosan kiírni a közbeszerzési eljárást is, és amennyiben az eredményes lesz, akkor jövőre indulhatnak a munkálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában