Beruházások

2022.09.08. 07:40

Felújítják a geszti kastélyhoz vezető utat

Több sikeres pályázatot adtak be Geszten az elmúlt időszakban a Magyar Falu Program keretében, így számos beruházás várható a jövőben – ismertette Brandt Krisztián polgármester.

L. B.

Brandt Krisztián polgármester mutatta, hogy a Tisza-kastély felé vezető, jelenleg kátyús utca is megújulhat

Fotó: Licska Balázs

Régi, leromlott állapotba lévő járdákat korszerűsítenének több helyszínen, köztük a polgármesteri hivataltól a Tisza-kastély felé vezető utcában 5 millió forintból. Ugyanitt a kátyúkkal teli utat szintén felújítanák, erre 20 millió forintos támogatást kaptak. Hangsúlyozta, hogy a két fejlesztés rendkívül fontos azért, hogy a megújuló rezidenciát a látogatók majd komfortos körülmények között közelíthessék meg.

Kommunális, azaz közterületek karbantartását szolgáló eszközök, mint fűkaszák beszerzésére 2,6 millió forintot nyertek, ezek beszerzése folyamatban van. Közösségi térként megújulhat a könyvtár épülete is, ez a beruházás 10 millió forintból valósulhat meg. Emellett tanya- és falugondnoki szolgálatot indítanak be Geszten, a tervek szerint jövő év elejétől. Nagyjából akkor érkezhet meg az a kisbusz is, amellyel ellátnák a feladatokat, a jármű megvásárlására 15 millió forintot kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában