Elismerés

2022.09.08. 15:24

Érték és Minőség díjas a Gyulai Minimájas

Érték és Minőség díjjal ismerték el a Gyulai Májas egyadagos kiszerelését, a Gyulai Minimájast – tájékoztatta hírportálunkat Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója. Az idén 34 pályázó 41 pályázata kapta meg az Érték és Minőség Nagydíj (ÉMIN) Tanúsító Védjegy használatának jogosultságát. Az elismerést csütörtökön adták át az Országházban, a legtöbb díj az agráriumhoz kötődik.

P. G.

Lengyel Brigitta, Bíró Antal, Koncz Gábor, Daka Zsolt, Mórocz János, Gila Éva

Fotó: BMH

Mint a Gyulahús Kft. közleményéből megtudtuk, a 21. század kihívásának eleget téve a Gyulahús visszanyúlt történelmi gyökereihez, az eredeti Gyulai Májas kiszerelésének továbbfejlesztésével szélesebb választékot kínálva fogyasztóinak.

– Gyakran egy adagos kiszerelést keresünk, hisz a családban nem mindenkinek van kedve egy adott pillanatban ugyanazt fogyasztani, erre megoldás a Gyulai Sertés Minimájas. Az 1980-as évek végén indult el a készítményfejlesztés ma is ismert alapja, a Gyulai Májas az eredeti receptúra alapján készül napjainkban is. Az akkori fejlesztés időszakában a társadalmi elvárás még nem fogalmazódott meg az egészséges, allergénmentes készítmények gyártásával kapcsolatban, számunkra mégis fontos szempontot képviselt – hangsúlyozták.

Az MTI tudósításából kiderül, hogy idén 34 pályázó 41 pályázata kapta meg az Érték és Minőség Nagydíj (ÉMIN) Tanúsító Védjegy használatának jogosultságát, a nagydíj pályázat elismeréseit, különdíjait csütörtökön adták át az Országházban, a legtöbb díj az agráriumhoz kötődik. A megyéből a Gyulahús mellett a Deka Union Kft. „Fröcsi kolbász” – hagyományosan lángolt falusi kolbász terméke és a Dolcetta Kft. édesipari termékcsaládja érdemelte ki az elismerést.

Fotós: MandiEmese.hu

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a pályázat fővédnöke köszöntőjében kiemelte: az orosz-ukrán konfliktus kihívások elé állítja a világot, az üzleti és fogyasztói várakozások romlanak. Ebben a nehéz helyzetben a kormány célja megőrizni a magyar gazdaság stabilitását, növekedést, javítani az üzleti szféra és a lakosság várakozását - tette hozzá.

Az Országgyűlés alelnöke szerint az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat rámutat arra, hogy a vállalatoknál az innovációt, a tudást, a megoldásokat előtérbe helyező modellváltásra van szükség a fenntarthatósági szempontok szem előtt tartása mellett. Farkas Sándor, az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkár elmondta, a klímaváltozás káros hatásai egyre drasztikusabban érezhetők, az időjárás változásának ellensúlyozására, az öntözési gazdálkodás fejlesztésére az agrárkormányzat jelentős erőfeszítéseket tett.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot 2022-ben ötödik alkalommal írták ki. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használata és vele a kitüntető cím viselése azon áruk, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában