Kerekasztal

2022.09.14. 12:22

Emelkedett a pedagógusok létszáma Békés megyében

Az oktatási kerekasztal idei tanévének első ülésén ismertették azt a pozitív tendenciát is, miszerint tavaly óta nőtt a pedagógusként dolgozók létszáma a megyében.

Cs. I.

Simon Nóra Edina

Fotó: A szerző felvétele

Az idei tanév első ülését szervezte meg az oktatási kerekasztal szerdán a Petőfi művelődési központban, ahol Dávid Zoltán polgármester az energiaárak okozta problémák közös erővel való megoldásáról, a megfontolt döntések meghozataláról is beszélt köszöntőjében. Bojtor István, az OKKA elnöke hangsúlyozta, a tehetséghíd programot nem befolyásolhatják a nehézségek, folytatják. A tanácskozás vendége volt Simon Nóra Edina, az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője, aki munkájuk ismertetése során azt a pozitív tendenciát is kiemelte, hogy tavaly óta 52 pedagógussal nőtt a pályán dolgozók létszáma, ami azt igazolja, visszatérnek a fiatalok a megyébe.

– Békésben béke van – tette hozzá.

Dr. Blahó János, az OKKA titkára az elmúlt évet érintő visszatekintést adott az elvégzett feladatokról, majd véglegesítették az idei munkatervet, a rendezvénytervet, szó volt a világnyelv plusz programról és a csütörtöki városi gólyaavató programról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában