Települési értéktár

2022.09.10. 10:46

Elkezdik a kardoskúti értékek gyűjtését

A képviselő-testület a legutóbbi ülésén a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló törvény felhatalmazása alapján települési értéktárat hozott létre.

Cs. I.

A bizottság tagjai feltérképezték, másoknál milyen értékek vannak /Fotó: BMH/

Az értéktár bizottság tagja lett Nagyné Szöllősi Teréz, Vargáné Neller Borbála, Barna László, Bodrogi József és Simon János.

– A bizottság feladata, hogy feltérképezze és rögzítse településünk számtalan értékét. Felkutassa és az utánunk jövő nemzedéknek átadja azt a tudást, értéket, amit a ma élő emberek ismernek Kardoskútról. 

– Bízom benne, hogy több kiadvány és program is ráépül a helyi értékeinkre – fogalmazott Varga Pál. A polgármester a tagokkal ellátogatott a szeptember elején Békéscsabán megrendezett Megyenapra, ahol más településeknek az értéktáraival ismerkedtek.

– Abban bízom, hogy jövőre már Kardoskút is bemutathatja kincseit ezen a nívós rendezvényen – tette hozzá. Bizottságukra rengeteg munka vár. A település lakóit arra kérte, segítsék ötleteikkel, javaslataikkal a bizottság munkáját, az értéktár megtöltését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában