Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesülete

2022.09.17. 18:38

Egészségutca nyílt Békéscsaba főterén - galériával

Nyolcadik alkalommal tartotta meg Egészségutca nevű rendezvényét a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesülete szombaton délután a megyeszékhelyen.

N. Sz.

Fotó: Kiss Zoltán

Leléné Sás Mária elnök kiemelte, a fókuszba ezúttal is az egészséges életmódot, a helyes táplálkozást, a mozgás és a játék örömét helyezték. Benépesült a Szent István tér, ahol védőnők, egészségügyi, mentálhigiénés szakemberek adtak tanácsokat a hozzájuk fordulóknak. Az Egészségutcában mértek vérnyomást, vércukrot, sőt bemutattak alternatív gyógymódokat is. A helyi termelőktől sajtokat, mézeket, szörpöket lehetett vásárolni. Nem hiányoztak a változatos mozgásformák – maminbaba, moldvai néptánc, zumba, aerobik, pilates, szablyavívás – sem. 

Bemutatkoztak a siklóernyősök, akik a gyerekekkel sárkányrepülőt készítettek. A játszóházban a bőrözést és az ujjfestést is ki lehetett próbálni. Felállították az ugrálóvárakat, végig lehetett gyalogolni a mezítlábas ösvényen. A nagycsaládosok berendeztek egy fotósarkot is, ahol az általuk készített papírmasékból készült vidám akvárium- és zsiráfháttér várta a térre kilátogatókat. Leléné Sás Mária elnök kiemelte, rendezvényüket egy helyi bankfiók és a város is támogatta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában