Tehetséges fiatalok

2022.09.28. 13:36

Donatella mesés hangja és Xavér orgonajátéka zenei csemegét kínál Mezőhegyesen

Az orgonaMESE részeseivé válhatnak a mezőhegyesiek, ha a hétvégi komolyzenei koncertre ellátogatnak a Szent György templomba. Hunyadi Donatella énekművész-hallgató és az orgonista, Filep Xavér izgalmas zenei csemegét kínál.

Csete Ilona, [email protected]

Filep Xavér hírportálunknak elárulta, Donatellával egy éve ismerkedett meg, amikor a Budafok-belvárosi Szent Lipót Templomba került orgonistaként. 

– Elhatároztam, hogy szervezek egy bemutatkozó koncertet. Ehhez kerestem énekeseket. Egy baráti társaságban bemutattak bennünket egymásnak. Donatellát korábbról nem ismertem, ám a plakátunk amint kikerült a világhálóra, messze, 380 kilométerre élő ismerőseim, a rokonság azonnal rákérdezett: igaz, amit ott látnak? Hunyadi Donatellával szervezzük a koncertet? – mesélt zenei közös produkciójuk kezdetéről az orgonista, aki dr. Kasuba Róbert mezőhegyesi plébánossal a világhálón, egy egyházzenei csoportban tartja a kapcsolatot. Az ő meghívására érkeznek a fiatalok Mezőhegyesre.

S hogy miként értelmezzük a szombat délutáni koncert címét: orgonaMESE - Ahol a hang imává válik?

A fiatal orgonista ezt is megválaszolta.

– Én vagyok az orgona megszólaltatja. Donatellának pedig a mezzoszoprán, mélyfekvésű a hangja, ami az egekbe képes szökni, no az valami mesés. Ebből lett a koncertünk címe – mesélte lelkesen Filep Xavér.

Hunyadi Donatella és Filep Xavér meglepetéssel is készül
Fotós: BMH

Az orgonaMESE  rövid idő alatt számos nagy sikert aratott hazánkban. Hunyadi Donatella a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia énekművész szakos hallgatója és Filep Xavér orgonista teltházas koncerteket adtak eddig, köztük Budapest számos templomában, Varbón, Kaposváron, Budafokon, Nyírbátorban, a budapesti Szent István Bazilikában 550 fő előtt, illetve augusztus végén a Dohány utcai Zsinagógában mintegy 800 fő vett részt a legutóbbi gálakoncerten. 

A hallgatóság felkapja a fejét

Október 1-én, a zene világnapján 17 órakor a mezőhegyesi Szent György templomban adnak koncertet, amelyen számos mű csendül fel Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Handel, Felix Arndt, Leon Boellmann, Giulio Caccini, Caleb Simper zeneszerzők műveiből. A fiatal orgonista elárulta, a kortárstól a barokk zeneművekig sok darab felcsendül, olyan is, amire a hallgatóság felkapja a fejét. De újdonságokkal, meglepésekkel is készül párosuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában