Vers- és prózaíró pályázat

2022.09.27. 11:40

„Csakazértis” derűvel dacolnak a kardoskúti nyugdíjas alkotók

Két év kihagyás után ismét megrendezték a nyugdíjas vers- és prózaíró pályázat díjkiosztó ünnepségét a művelődési házban. Idén 13 településről érkezett több mint hatvan vendég. A vers- és prózaírók művein átszüremlik a valóság, a korábbiakhoz képest többen érzik annak a szükségét, hogy a maguk eszközével is állják a viharokat.

Cs. I.

Forrás: BMH

 Az ország számos településéről érkeztek az irodalomkedvelők. A több mint három évtizedes múlttal bíró rendezvény a jövőben is folytatódik – ezt Varga Pál polgármester erősítette meg.

– Az irodalmi alkotásaikat évről évre Kardoskútra küldők éltetik e nagyszerű kezdeményezést. Tegye bár próbára őket a sors járvánnyal, háborúval, elemi csapással, saját viszontagságaikkal – emelte ki értékelőjében Bárdos Zsuzsa irodalomtörténész, majd emlékeztetett, a kezdetek 1986-ra nyúlnak vissza. Nagy Lászlóné, a művelődési ház akkori vezetője, a helyi Radnóti nyugdíjas klub tagjaival hívta életre az irodalmi megmérettetést azzal a szándékkal, hogy a megyében megszólítsák azokat, akik verselnek, novellákat írnak.

Az elmúlt három évtized bebizonyította, a pályázat sokaknak fontos. Idén 13 településről érkezett több mint hatvan vendég. A vers- és prózaírók művein átszüremlik a valóság, a korábbiakhoz képest többen érzik annak a szükségét, hogy a maguk eszközével is állják a viharokat. Hőseikkel példázzák: a szeretet, a humánum, a becsület, a mindenek ellenére tisztaság és „csakazértis” derű dacol a történelem, a természet, a múló idő próbatételeivel. Az ünnepségen a vendégek részleteket hallgathattak meg a művekből Papp Eszter és Vargáné Neller Borbála tolmácsolásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában