Évforduló

2022.09.23. 20:59

Bélyegkiállítás látható a gádorosi könyvtárban

A magyar bélyeg 155 éves – ebből az alkalomból és címmel nyílt kiállítás a gádorosi könyvtárban pénteken.

Fotó: Csete Ilona

A Dél-Alföldi Postatörténeti Alapítvány, a Bélyegmúzeum és a gádorosi önkormányzat az önálló magyar bélyegkiadás kezdetének a 155. évfordulója alkalmából rendezte meg azt a megemlékezéssel egybekötött kiállításmegnyitót, ami egyik üde színfoltja lett az idei falunapi rendezvényeknek.

A kiállítás a magyar postabélyegek története mellett Kass János Kossuth-díjas grafikusművész bélyegeit és bélyegterveit is bemutatja.

A megnyitóra Gádorosra érkezett Elekes Attila André grafikusművész, a Bélyegmúzeum művészeti vezetője, aki számos érdekességgel lepte meg a hallgatóságot.

Mesélt arról, mekkora bélyegkinccsel rendelkeznek, milyen kiállításokat rendeztek ebből a gazdag anyagból. A magyar szakember és csapata szervezte a grandiózus bélyeg világkiállítást is Budapesten. A bélyegek értékéről beszélt, arról, hogy mostanság pedig a művészeti értékre helyeződik a hangsúly.

Ő 35 éve tervez bélyegeket, ezt az életutat idén megkoronázta a magyar ezüst érdemrenddel, amit augusztus 20-án vehetett át.

A gádorosi kiállítás szeptember végéig látható a községi könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában