Szakmai nap

2022.09.26. 11:31

Áldozatsegítő szakemberek és rendőrök egyeztettek

Budapesti, Békés megyei és Hajdú-Bihar megyei rendőrök áldozatsegítő szakemberekkel vettek részt szakmai napon a Debreceni Meghallgató és Terápiás Központban. A cél, hogy elősegítsék a bántalmazott gyermekek vallomástételét.

beol.hu

A cél, hogy elősegítsék a bántalmazott gyermekek vallomástételét

Forrás: police.hu

Az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat (OGYSZ) az igazságszolgáltatás és a gyermekvédelem együttműködésének jegyében szervezett nemrégiben szakmai napot. Az eseményen a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Gyermek – és Ifjúságvédelmi Osztályának vezetői, nyomozói és vizsgálói az áldozattá vált, illetve a törvénnyel összeütközésbe került gyermekek vizsgálatát, terápiáját és meghallgatását elősegítő stratégiáról egyeztettek.

„Kollégáink és a társszervek szakembereinek célja elősegíteni a bántalmazott gyermekek vallomástételét és ezáltal érvényes bizonyítékokat szerezni az eljárások során anélkül, hogy a történtek többszöri elmesélése traumatizálná őket” – olvasható a police.hu oldalon.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában