Re-akció

2022.09.22. 18:52

Akciódús jeleneteket is láthattak a kétegyházi fiatalok

Negyvenedik alkalommal tartott Re-akció néven országos bűnmegelőzési programot csütörtökön a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács. A rendezvénynek ezúttal Kétegyháza, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Dr. Pálfi György Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium adott otthont.

N. Sz.

Forrás: police.hu

Az intézmény diákjai mellett Békéscsabáról és Gyuláról is érkeztek középiskolások, így összesen csaknem háromszáz fiatal vett részt az eseményen. Elsőként tantermi foglalkozásokat tartottak; a bűnmegelőzési tanács tagjai és a bűnmegelőzési szakemberek beszélgettek a tanulókkal az internet veszélyeiről, a segélyhívás megfelelő formájáról, a szakszerű elsősegélynyújtásról, a balesetmegelőzésről, valamint az ön- és vagyonvédelemről. 

Egy elfogás drámai pillanatai is megelevenedtek
Forrás: police.hu

Később az iskolaudvaron folytatódott a „show”, a diákok és a pedagógusok interaktív formában, tapasztalatszerzésre építve kapták a prevenciós ismereteket; az életből merített „filmkockák” elevenedtek meg különféle akciódús bemutatók által. A „színészek”, a hétköznapi szereplők olyan bűncselekményeket, szituációkat játszottak el, mutattak be, – rablás, testi sértés, kábítószer-birtoklás, droghasználat, kutyás elfogás, közlekedési baleset, csoportos garázdaság, rongálás, rendőri elfogás, büntetésvégrehajtási intézkedés, intézeti fogva tartás – amelyekkel bármely fiatal kapcsolatba kerülhet akár áldozatként, akár elkövetőként.

Minden néző testközelből láthatta, tapasztalhatta, hogy egy-egy rossz döntés nyomán miként válhat bűncselekmény, baleset elkövetőjévé, vagy éppen áldozatává. Az elgondolkodtató szituációkat a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács szakembere, Topa Zoltán rendőr őrnagy moderálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában