Hagyományőrzők

2022.09.25. 07:23

A legkülönlegesebb tököket is megkeresték a békési mulatságon

Tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Békési Tökmulatságot a Nefelejcs Egyesület szombaton. A rendezvényre változatos programokkal készültek a szervezők.

P. G.

A gyerekek is élvezték a programokat

Fotó: Für Henrik

Farkas Lászlóné korábbi Nefelejcs-díjazott mondott megnyitóbeszédet, majd Dihen Ferenc, a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola diákja szavalt verset. Köszöntötték Farkas Lászlónét közelmúltbeli állami kitüntetése és Szegfű Katalint, az egyesület tagját, az IPOSZ-tól kapott elismerése kapcsán.

Ezt követően tökmustra kezdődött, ahol megkeresték a legkülönlegesebb tököket. A Kacagó Bábszínház a Madzag Jankó és Nyúl Dani című tanulságos történetet adta elő. Szüreti műsorral lépett a szép számú érdeklődő elé a Békési Kistérségi Óvoda Fürkész Központi Óvodája. Ezután a Szokolay Sándor Alapfokú Művészeti Iskola köröstarcsai citerazenekarának műsora következett. Sokakat vonzott a népi játszóház kukoricával és csutkával, illetve kihirdették a „Kukoricázzunk” című alkotópályázat eredményeit. A zsűri elnöke és játszóház vezetője Diószegi Eszter grafikusművész volt. Az érdeklődőket kiváló ebéd várta, amihez a nótát Horváth Rudolf és zenekara szolgáltatta, kiváló hangulatot teremtve ezzel.

Fotós: Für Henrik

Egy másik megmérettetés, az őszi gyümölcsökkel készülő sütemények versenyének eredményeit ugyancsak kihirdették. A zsűri elnöke Duma Annamária mestercukrász volt. Őszköszöntő címmel műsort adott a Békési Kistérségi Óvoda Bóbita Tagóvodája.

„Szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál...” címmel tartott Gellénné Körözsi Eszter tanárnő a Népmese Hete alkalmából előadást, majd Bagolyné Szűcs Andrea, Kálmánné Kolarovszki Zsuzsanna és Urbancsekné Sebestyén Marianna a Mese a falánk tyúkocskáról című mesével kedveskedett a jelenlévőknek. A résztvevők idén is faraghattak töklámpást. Megválasztották a Tökkirályt, aki ezúttal a 9 éves békési Dézsi Dominik lett. A fiatalembertől megtudtuk, hogy egy 12 kilós amerikai óriástököt vitt be a programra, és ezzel érdemelte ki a Tökkirály címet. Különlegesség, hogy a növényt maga Dominik termesztette, előzetesen palántát neveltek fóliában, majd azt ültették ki. A rendezvényt a Belencéres Néptáncegyüttes bemutatója zárta.

Fotós: Für Henrik

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában