Augusztus 20.

2022.08.21. 10:56

Több kisebb településen is megemlékeztek az államalapításról

Eleken, Újkígyóson és Szabadkígyóson is megemlékeztek augusztus 20.-án.

Eleken városi ünnepséggel, majd ünnepi szentmisével emlékeztek Szent Istvánra és az államlapításra. A misét követően Szelezsán György polgármester mondott ünnepi beszédet, majd az Eleki Román Általános Iskola diákjainak műsorát láthatták az érdeklődők. Végül Fazakas Gusztáv plébános, Virág György református lelkész, Pápai Attila evangélikus lelkész és Seres Sándor ortodox lelkész szentelte fel az új kenyeret, melyet szétosztottak a résztvevők között.

Szabadkígyóson az államalapító Szent István ünnepét az esős idő miatt a piac fedett területén ünnepelték a helyiek. A kenyérszentelést és a köszöntőket követően a szervezők háromszáz darab cipóval, az idén 25 éves Szabadkígyósért Közalapítvány tagjai pedig egy száz szeletes tortával várták a vendégeket.

Újkígyóson az Államalapítás napi ünnepséget a Cz. Kiss Rendezvényházban tartották a helyiek. Botyánszki Pál polgármester köszöntője után Orosz Tímea nyelvész-politológus ünnepi beszédét hallgathatták meg a résztvevők, majd a Tengelic Énekegyüttes koncertje következett. Az ünnepi műsor részeként idén is átadták az Újkígyós Közneveléséért, Közművelődéséért kitüntető címet, melyet ezúttal Harangozó Lászlóné Dudás Edit érdemelt ki, aki 40 éve dolgozik az újkígyósi közoktatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában