Korszerűsítés

2022.08.14. 17:39

Sikerrel pályáztak a kondorosi idősek klubjánál

Kondoros sikerrel pályázott az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése kiíráson, és ennek keretében 69,28 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Ny. L.

 A projektben az idősek klubjának épületenergetikai felújítását valósítják meg. Ribárszki Péter polgármester elmondta, színes programokkal igyekeznek az idősek mindennapjait tartalmasabbá tenni. Többek között kiállításokkal, klubdélutánokkal, kulturális és egészségmegőrzés témájú előadásokkal. Kirándulásokat is szerveznek, közös sütés-főzés, valamint karitatív feladatok is hozzátartoznak a tevékenységükhöz.

 

– A projekt révén az épület hatékonyabb energiahasználatának és a megújuló energiafelhasználásának a növelése, ezáltal pedig a széndioxid-kibocsátás csökkentése is megvalósul – hangsúlyozta Ribárszki Péter. – A modernizáció által a szén-dioxid kibocsátás 26,34 tonnával csökken. A tervek szerint 2025 elején adhatjuk majd át a korszerűsített épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában