Járdajavítás

2022.08.10. 17:54

Segítik a vakok és gyengénlátók közlekedését Békéscsabán

A vakok és gyengénlátók közlekedése sokszor a járdák állapota, olykor csak egyetlen hibája miatt válik nehezebbé – írta Herczeg Tamás a Facebook-oldalán.

L. B.

Ádász István két hibára is felhívta Herczeg Tamás figyelmét. Fotó: BMH

Fotó: BMH

Az országgyűlési képviselő hozzátette: Ádász István, a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének elnöke két – az egyesület épületének közelében található – járdahibára hívta fel a figyelmét még nyár elején. 

Az egyik a Luther utca és a Jókai utca kereszteződésében található, a kijelölt gyalogos-átkelőhelynél, ahol a térkő megsüllyedt, és abban gyakran megáll a víz. A másik a Petőfi ligetnél, a Petőfi utca és az Andrássy út találkozásánál van, ahol a zebra előtt egy körülbelül 10 centiméteres sávban hiányzik a burkolat.

 

Herczeg Tamás elmondta, hogy ezek sokak számára nem jelentenek problémát, viszont a látássérültek számára nemcsak bosszúságot, hanem akár balesetet is okozhatnak. Az országgyűlési képviselő ismertette, hogy a hibákat jelezte a békéscsabai városüzemeltetési osztályon, ahol biztosították arról, hogy kijavítják azokat, és várhatóan szeptemberre el is végzik a feladatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában