Lovagkereszt

2022.08.19. 14:12

Rangos állami elismerést vehetett át Elek Tibor

Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült a nemzeti ünnep alkalmából Elek Tibor, a Gyulai Várszínház igazgatója.

Elek Tibor

Fotó: Kiss Zoltán

Állami kitüntetéseket és a Népművészet Mestere díjakat adott át Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, a Pesti Vigadóban augusztus 20. alkalmából. A miniszter ünnepi beszédében hangsúlyozta: a Magyar Érdemrend és Magyar Érdemkereszt a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismeréseként szolgál.

 

Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést vehetett át Elek Tibor József Attila-díjas irodalomtörténész, kritikus, a Bárka és a BárkaOnline főszerkesztője, az aradi Irodalmi Jelen kritikai rovatvezetője, a Gyulai Várszínház igazgatója, a Körös Irodalmi Társaság elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában