Marhapörkölt

2022.08.06. 16:35

Ötvennél is több csapat nevezett az okányi főzőversenyre

Soha nem vettek részt annyian az okányi szürkemarhapörkölt-főző versenyen, mint az idein. A megmérettetése ötvennél is több csapat nevezett, és nemcsak helyből, hanem az egész országból érkeztek rokoni és baráti társaságok. A zsűri tagjai Szívós László polgármester vezetésével mindegyik csapatnál jártak, leginkább az étel ízére, állagára, valamint a tálalásra voltak kíváncsiak.

Licska Balázs

Szürkemarhapörkölt rotyogott a kondérokban /A szerző felvételei/

A szombati verseny is része volt a falunapnak, aminek pénteken és szombaton adott otthont a sportpálya környéke. A rendezvényre Okány testvértelepüléseiről, a romániai Nagyzerindről és Igazfalváról szintén érkezett küldöttség. A gyerekekre kézműves foglalkozás, ugrálóvár, lovaglás és hintózás, de vízifoci és lézerharcverseny is várt többek között, a felnőtteknek pedig sok-sok koncert kínált szórakozási lehetőséget.

Szombaton egész nap sütötték a településszépítő egyesület és a nyugdíjasklub tagjai a kemencénél a kenyérlángost, a tepertős pogácsát, a lekváros papucsot, majd osztották ingyenesen. A hagyományos recept szerint készült finomságok olyan népszerűek voltak, hogy amint elkészültek, azonnal el is fogytak, alig győzte a tempót a kemence.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában