Főzőverseny

2022.08.27. 16:45

Nagykorúvá váltak a kamuti falunapok - Galériával

Falunapi programokat szerveztek pénteken és szombaton Kamuton, és a rendezvény nagykorúvá vált, mivel immár 18. alkalommal tartották meg.

L. B.

Főzőversenyt is szerveztek szombaton Kamuton, a programokkal a falu apraja-nagyjának kínáltak szórakozási lehetőségeket

Fotó: Bencsik Ádám

A falu apraja-nagyjának kínáltak szórakozási lehetőségeket. Balog Imréné polgármester hangsúlyozta: az 1030 lelkes településen az elmúlt években felújították a közintézményeket, így élhetővé vált Kamut, vonzza a beköltözőket.

A pénteki programok közül kiemelte azt a futballtornát, amelyen a kormányhivatal, a polgármesterek, a helyi öregfiúk és a megyei labdarúgó-szövetség gárdái csaptak össze. Szombaton az emlékoszlopnál és a két emléktáblánál koszorúztak, illetve főzőversenyt szerveztek, a csapatok hozott alapanyagból dolgoztak. Bemutatkozott a helyi értéktár a békési és a mezőberényi mellett, a tájházat is megnézhették az érdeklődők.

Közben a színpadon egymást váltották a fellépők. Köszöntötték a legfiatalabb és legidősebb kamutiakat, megemlékeztek arról, hogy a székelyföldi Ditró és Kamut közötti barátság immár három évtizedes múltra tekint vissza, valamint az idén tizenöt éves helyi népdalkörnek emléklapot adtak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában