Magyar Falu Program

2022.08.15. 11:54

Nagy forgalmú utat újítottak fel Csabacsűdön

A Dózsa György utca Petőfi Sándor és Tessedik Sámuel utcák közötti szakaszát újították fel a napokban Csabacsűdön – adta hírül Molnár József polgármester. Megtudtuk, a projekt megvalósítására a Magyar Falu Program keretében pályázott sikeresen az önkormányzat. A beruházás összesen 15,3 millió forintba került, amelynek kapcsán a 430 méteres szakasz 3-3,5 méter szélességben kapott új aszfaltréteget.

V. E.

Fotós: Babák Zoltán

A polgármester kifejtette, a Dózsa György utca egyik szakaszán az ezredfordulót követően épült betonút, míg a többi, most felújított részt egy úgynevezett itatásos technológiával készült aszfaltozott út adja. Hozzátette, a beruházás kapcsán egy olyan régi útszakasz újul meg Csabacsűdön, amit sokan használnak a mindennapokban. Bízik abban, hogy ezen fejlesztéssel hozzá tudnak járulni a balesetmentes közlekedéshez, illetve a település komfortosabbá tételéhez.

 

Mint kiderült, Csabacsűdnek az utóbbi időszakban nem ez az egyetlen nyertes Magyar Falu Programos pályázata, hiszen örülhetnek még egy belterületi járdafelújításnak, amely mintegy 5 millió forintos 100 százalékos támogatást élvez. Ez a beruházás érinti többek között a Dózsa György, a Szabadság, a Petőfi, az Iskola, a Tessedik, az Arany János, a Kossuth Lajos, a Bacsó Béla és a Somogyi utcákat. Ezekben jelenleg egy, illetve kétsoros járdalapos járda található, melyek felszedését követően kialakítanak egy alapot, majd következik a zsaluzás, a homokos kavicságyazat elkészítése, és az öntött beton bedolgozása. Mindez 80 centiméteres szélességben történik.

 

Nyert továbbá a nagyközség forrást az Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése című felhíváson is a Temetői urnafal beszerzés és parkoló kialakítása című projektjére. Itt a támogatási összeg szintén 5 millió forint és 100 százalékos. Ezen beruházás keretében az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő temető megközelítését szolgáló Dózsa György utca mellett 5 gépkocsi részére alakítanak ki parkolóhelyet, melyből egy mozgáskorlátozott parkolóhely lesz. Emellett még hat urnafalat szereznek be, illetve telepítenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában