Támogatás

2022.08.07. 14:02

Egymillió forinttal segíthetik a tótkomlósi fúvószenekart

Egymillió forint támogatást nyert el a civil szervezeteket segítő pályázaton a Tótkomlós Fúvószenei Kultúrájáért Alapítvány – jelentette be vasárnap a helyi alapfokú művészeti iskola és alapítvány székhelyénél tartott sajtótájékoztatón Erdős Norbert országgyűlési képviselő.

L. B.

Kármán Csabáné és Erdős Norbert beszélt a sajtótájékoztatón

Fotó: Für Henrik

Kármán Csabáné, az alapítvány elnöke elmondta, 1964 óta van iskolarendszerű zeneoktatás Tótkomlóson, a fúvószenekar 1969-ben jött létre. Lelkes szülők 1992-ben hozták létre az alapítványt azzal a céllal, hogy támogassák a fúvószenekart, hogy hazai és nemzetközi versenyeken vehessenek részt,  segítsék a tehetséges fiatalokat, és hogy a diákokat hangszerekkel, tartozékokkal lássák el. 

Az elmúlt időszakban számos sikert értek el nemcsak itthon, hanem külföldön is, idén is több országba utaztak, utaznak. Hangsúlyozta: a zenekar és az alapítvány élete szorosan összefonódott. Beszélt arról, hogy a zenekar átlagéletre 18 év, és hogy a zenekar révén a fiatalok egy közösséghez tartozhatnak, a zene mellett alázatot, összpontosítást ugyancsak tanulnak.

Erdős Norbert országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón szólt egy önkormányzatot érintő sikerről is. A város csaknem 500 ezer forint rendkívüli támogatást nyert el a Belügyminisztériumtól közüzemi számlák alapján, a forrást azok kiegyenlítésére költheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában