Közfoglalkoztatottak

2022.08.27. 11:14

Madzagra fűzik a paprikákat Zsadányban

Számos helyen ténykednek, számtalan feladatot látnak el az önkormányzat kötelékében a közfoglalkoztatottak. Fűszerpaprikát termelnek, de az állattartásban is tevékenykednek, illetve gondot fordítanak a temetőben a ravatalozó állapotára.

L. B.

Bundics Ágnes Edit mutatta a fűszerpaprikákat

Fotó: Licska Balázs

Egyméteres madzagra fűzik a mosott, kizárólag egészséges fűszerpaprikákat, amelyeket aztán két hétig tárolnak felfüggesztve. Aztán kicsumázzák a zöldségeket, majd megőrlik, így, őrleményként kerül aztán a napközi konyhára, a közétkeztetésbe – magyarázta Bundics Ágnes Edit, miközben a zsadányi közfoglalkoztatottak szorgosan dolgoztak a frissen szedett, tűzpiros fűszerpaprikákkal.

Dudás Árpád polgármester elmondta, hogy számos helyen ténykednek, számtalan feladatot látnak el az önkormányzat kötelékében a közfoglalkoztatottak. Például gondot fordítanak a köztemetőben a ravatalozó állapotára, és jelezte: hamarosan bővül a juhállomány húsz báránnyal és egy kossal.

Beszélt arról, hogy az elmúlt időszakban több közfoglalkozott sikeresen elhelyezkedett a versenyszférában. Ez örömteli, hiszen a program célkitűzése, hogy visszavezesse az álláskeresőket a munka világába, ugyanakkor aggasztó is, mert jelenleg sok az üres álláshely, például a mezőgazdasági projektben a 47-ből 17 segédmunkás hiányzik. Emiatt komoly kihívás a feladatok ellátása. Mivel most is akadnak jelentkezők, a reményei szerint sikerül feltölteni az üres helyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában