Visszatekintő

2022.08.01. 07:28

Leszállt Gyulán az Airbus, a Békésszentandrási duzzasztónál pedig rekordalacsony volt a vízállás

Ismét megnéztük a számokat. Mutatjuk a 30. hét legolvasottabb cikkeit.

Hárman súlyosan megsérültek, amikor motorkerékpáros ütközött egy mopedautóval Szarvas mellett csütörtökön.

Az MTI fotóriportere örökítette meg a rekordalacsony vízállást a Békésszentandrási duzzasztónál.

Kigyulladt az elszáradt aljnövényzet hétfőn délután Elek határában, a Kétegyházi út közelében – adta hírül a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Mint kiderült, a tűz megközelítőleg száz hektáron pusztított, a lángok nagy területen érintettek legelőt, fás területeket, valamint egy napraforgó táblát.

Ünnepélyes keretek között átadták az Airbus Helicopters Hungary gyulai gyárát csütörtökön délelőtt. Palkovics László technológiai és ipari miniszter az eseményen történelmi jelentőségűnek nevezte, hogy az üzem megkapta az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) engedélyét a gyártáshoz. Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára pedig úgy fogalmazott: Gyulán mától nincs felemelkedés helikopter nélkül, ahogy nincs Airbus Helicopters Gyula nélkül.

Vésztőn egy lakóházban bántalmazott egy férfit egy nő. A rendőrök rövid időn belül elfogták a vésztői nőt, akit önbíráskodás gyanúja miatt kihallgattak és őrizetbe vettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában