Esély Állatvédő Egyesület

2022.08.13. 17:02

Törött lábú kis papagájt találtak Tarhos környékén

Gyönyörűséges kis színes, nagy szemeivel pislogó madárkát találtak Tarhoson egy kis erdő mellett, a semmi közepén, pénteken – tájékoztatott Facebook oldalán az Esély Állatvédő Egyesület.

P. G.

Az állatvédőket aznap értesítették arról, hogy a településen, egy kis erdő mellett találtak egy fiókát, és a madárka nem mozdul, csak fekszik a földön. 

–Indultunk érte és egy gyönyörűséges kis színes, nagy szemeivel pislogó madárkát találtunk ott a semmi közepén. Hogy kerülhetett oda, nem tudjuk, de a bejelentőnek köszönjük szépen, hiszen ha nem szól ott pusztult volna el – számoltak be a történtekről. Mint kiemelték, a kis madár lába eltört, úgy látják, hogy egy kis papagáj lehet. Most már gondozójánál van, aki mindent megtesz érte.

 

Kocsorné Gábor Szabados Erika, az egyesület elnöke elmondta, a kis papagáj egy kedves hölgy pártfogásába került, a madárka a körülményekhez képest jól van, nagyon bíznak abban, hogy helyre fog jönni, az biztos, hogy a lehető legjobb kezekbe került.

Az egyesület Facebook oldalán számos kérdés felmerült, arról is többen kifejtették a véleményüket, hogy milyen papagáj lehet. Az viszont rejtély, hogy honnan kerülhetett az említett helyre, hiszen semmi olyan nem volt a közelben, ami erre utalhatott volna.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában