Beiskolázás

2022.08.12. 18:33

Kétszázhatvan orosházi család kap egyszeri támogatást

A város beiskolázási támogatással járul hozzá a szeptemberi iskolakezdés sokakat megterhelő költségeihez, 260 gyermeket támogatva – jelentette be Dávid Zoltán polgármester.

Cs. I.

Illusztráció: Shutterstock

Egy évvel ezelőtt is számos orosházi család kapott vásárlási utalványt, amit a gyermekeiknek szükséges iskolai felszerelés megvásárlására fordíthattak. Akkor Orosháza képviselő-testülete rendeletébe foglalta a jövőbeli támogatást is, aminek most jött el az ideje.

– Orosházán is vannak olyan családok, amelyek aggodalommal telve várják az őszt. Ezen igyekszünk segíteni azzal, hogy hozzájárulunk az iskolakez­dés költségeihez. Idén 260, rendszeres gyermekvédelmi­ kedvezményre jogosult, 6 és 16 év közötti gyerek kap egyszeri, 10 ezer forintos vásárlási utalványt – fogalmazott a városvezető­.

Az érintett családok jövő héten kedden délig vehetik át az utalványt a polgármesteri hivatalban. A támogatás a Kossuth utcai Szín-Vonal Papírboltban és a Szín-Vonal táskaboltban használható fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában