Egészségi állapot

2022.08.11. 21:54

Katasztert készítenek, ezért mérik fel a csabai fákat

Elindult a napokban a városi fák kataszterezése a békéscsabai és a megyei önkormányzat megbízásából, a munka augusztus 28-ig tart – ismertették a városfejlesztési nonprofit kft.-nél, hozzátéve, kérik a felmérés idején a békéscsabaiak megértését, türelmét.

L. B.

Illusztráció: Shutterstock

Vass Csaba, a cég ügyvezető-helyettese hozzátette: a kataszterezés során a mérnökök felmérik az adott fa egészségi állapotát, méreteit, további kezelésének lehetőségeit, és minden feltérképezett növényt egyedi azonosítóval látnak el. A munka főleg Békéscsaba belvárosát érinti, emellett az önkormányzat által kijelölt területeken ugyancsak zajlik felmérés.

Ennek eredményeként az érintett területekre vonatkozóan egy digitálisan is elérhető kataszter áll majd a város rendelkezésére, amelyből leszűrhető az adott fa fajtája, több mérőszáma, egészségi állapota, valamint a kezelésének további lehetőségei – emelte ki a szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában