Európai energiaválság

2022.08.26. 16:14

Ideiglenesen lehűtik az orosházi Guardian kemencéjét

Az európai energiaválság gazdasági hatásai miatt ideiglenesen lehűtik a Guardian Glass orosházi gyárában a FLOAT üveg-kemencét. A termelés folytatódik a bevonó- és laminálósorokon, vevőiket kiszolgálják.

Cs. I.

Forrás: Archív-fotó: MTI

Orosházán felröppent a hír, miszerint a Guardian síküveggyárban leáll a termelés. Megkerestük a társaságot, s az alábbi sajtóközleményben reagált hírportálunknak a Guardian Industries.

,,A Guardian Glass alapos mérlegelés után úgy döntött, hogy az orosházi FLOAT üveg-kemence ideiglenes lehűtésére kerül sor. A lehűtés ellenőrzött módon történik, ami lehetővé teszi a kemence minimális karbantartás mellett történő újraindítását. Bár a lehűtés időtartama jelenleg még nincs meghatározva, előreláthatólag 2023 tavaszáig tart. Az újraindítás a tervek szerint akkor történhet meg, amikor a földgázárak, az alternatív tüzelőanyagokkal történő tüzelési lehetőségek, valamint a keresleti feltételek ezt lehetővé teszik.

A lehűtés az európai energiaválság következménye, mivel a földgázárak történelmi magasságokba emelkedtek, ami megemelkedett egységköltségeket eredményezett, valamint a jelenleg a keresleti oldalon tapasztalható zavarok is közrejátszottak a döntésben.

A termelés folytatódik a bevonó- és laminálósorokon. A vevők kiszolgálása továbbra is Orosházáról és a Guardian hálózat többi részéből történik” – írták közleményükben.

Hírportálunknak arra a kérdésére, hogy születtek-e már a munkavállalókat érintő döntések, az alábbi választ kaptuk: „A Guardian Orosháza nem látja a foglalkoztatásra gyakorolt jelenlegi hatását, ezért a következő hetekben felméri a gyár tevékenységi szintjét és ennek megfelelő foglalkoztatási tervet készít. Munkatársaink biztonsága az első számú prioritásunk. Ügyfeleink csak nagyon kevés fennakadást fognak tapasztalni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában