Gyulai Várfürdő

2022.08.05. 18:56

Hamarosan átadják a vízi gyermekparadicsomot Gyulán

Elkészült és jövő szerdán át is adják a Gyulai Várfürdőben elkészült új vízi gyermekparadicsomot. A különleges medencekomplexum fogja az elkövetkező 10-15 évben kiszolgálni a 16 év alatti gyerekek fürdőzési élményeit.

P. G.

Forrás: MW

A 600 négyzetméteres élménymedencébe telepített Polin gyártmányú, kalóz tematikájú vízivár Magyarországon egyedülállónak számít, melyen egyidőben 200 gyermek is vízi csatázhat. A közel tizenegy méter magas váron négy csúszda, és számos integrált élményelem található. 

A bébi pancsoló és a vizes játszótér 200 négyzetméteren közel 50 élményelemmel szórakoztatja a kisebb gyermekekkel érkezőket. A vizes játszótér hullámmintás, csúszásmentes, gumiőrleményes burkolatot kapott a fokozott biztonság kedvéért.

A napsugarak káros hatásaitól a legmodernebb német gyártású automata napvitorlarendszer védi a gyereket és a fürdőzőket, szükség esetén lefedve a medenceegyüttes jelentős részét.

A medencék mellett helyet kapott egy vidám baba-mama barát játszótér is hintákkal, talajsíkba süllyesztett trambulinnal. Szintén csúszásmentes, gumiőrleményes burkolatot kapott, hogy minél tisztább és igényesebb környezetben játszhassanak a gyerekek.

Az újonnan épült kiszolgáló gépházban kaptak helyet az Amerikából érkezett nagyteljesítményű szűrő- és vízkezelő berendezések, melyek a gyermekek egészséges vízben történő fürdését hivatottak szolgálni - minimalizálva a felhasznált vegyszereket. A berendezéseket automata PLC vezérlés felügyeli. Az új gépházban kialakításra került egy vendégek számára elérhető akadálymentes vizesblokk is.

A vízivár összetett vízgépészetének jelentős része padlószint alatti, a süllyesztett szivattyú egy új gépházban kapott helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában