Érdekességek tíz településről

2022.08.16. 06:44

Halló, itt vagyok! OkosTelefon(fülke) áll majd a csabai turisztikai főpályaudvaron

Hamarosan megkezdi működését az „OkosTelefon(fülke) a múltból” elnevezésű, különleges interaktív készülék a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron. A látogatók elsőként Halló, itt vagyok! címmel tíz megyei településről hallgathatnak meg érdekességeket, a tematika pedig félévente változik majd.

P. G.

Sós Imre elmondta, már készül a különleges telefonfülke

Fotó: Für Henrik

– Olyan hat éve született meg az interaktív telefonfülke ötlete – nyilatkozta hírportálunknak Sós Imre. A Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvart működtető Zerge Ifjúsági Túrasport Egyesület elnöke elmondta, a fejlesztés legfontosabb célja, hogy kevésbé ismert, esetenként szokatlan információkat osszanak meg a vendégekkel, amivel még inkább felkelthetik az érdeklődést a megyeszékhely, illetve a közelben található települések iránt.

Az első téma, Halló, itt vagyok! címmel lesz elérhető, ami rímel a legendás Szilágyi János egykori, nem kevésbé legendás műsorára is. 

Akik bedobnak majd egy érmét, a nyomógombok kiválasztásával, a telefonkagylót a fülükhöz emelve, tíz Békés megyei településről hallgathatnak meg olyan különleges információkat, amiről nagyon kevesen tudnak.

Nem wikipédiás történetek lesznek ezek, hanem annál sokkal ízesebb, egyedibb sztorik

 – tette hozzá Sós Imre, aki elárulta, a szöveget Csomós Lajos, a Békéscsabai Jókai színház Jászai-díjas színművésze mondja majd fel.

– Biztos vagyok benne, hogy a művész különleges orgánuma csak emeli a kezdeményezés nívóját – hangsúlyozta Sós Imre. Mint kifejtette, az átadás néhány hét múlva várható, a tematika pedig várhatóan hat-hét havonta változik majd. Következő témaként Békéscsabáról hallgathatnak meg olyan történeteket a vendégek, amelyekről valószínűleg a helyiek közül sem tud mindenki. Ugrai Gábor, a Békéscsabai Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke már írja a szükséges anyagokat. Sós Imre kiemelte, bízik abban, hogy a látogatókat mindez egy-egy nagyobb sétára, a különlegességek megismerésére ösztönzi majd.

Mint megtudtuk, az Élővíz-csatorna partján álló telefonfülkét már felújították, az eredeti postai színre festették, az üveget és az ajtót hamarosan beépítik. A Szentesi Postatörténeti Alapítvány munkatársai pedig már dolgoznak a készüléken.

Sós Imre elárulta, egyeztet arról, hogy esetleg Szilágyi János is vállaljon, akár a távolból is valamilyen szerepet az átadó ünnepségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában