Néptánc

2022.08.21. 15:58

Gyulán a hétvégén ismét megpörgették a párjukat

Pörgetem páromat címmel rendeztek több eseményből álló néptánc programot az ünnepi hétvégén, péntektől vasárnapig Gyulán.

P. G.

Fotó: Kiss Zoltán

A fürdővárosban az augusztus 20-i hétvégén mindig a néptáncos programok játsszák a főszerepet, és nem volt ez másként idén sem, amikor három napon keresztül várták változatos programokkal az érdeklődőket Gyula több pontján. Pénteken a várkertben Bábika népi játszóházat tartottak, amit a Viharsarki tánckavalkád követett, ahol regionális táncegyüttesek mutatkozhattak be, kísért a Talléros Együttes. A napot ezen a helyen táncház zárta. 

A belvárosban dr. Halmos Béla népzenekutató gyulai házánál tartottak megemlékezést, megidézve a legendás személyiség munkásságát, aki számára mindig kiemelten fontos Gyula, a városhoz való kötődése.

A Harruckern téren tértánc és térzene szolgálta a kikapcsolódást a Körös Táncegyüttes táncosaival és a POR Zenekarral. Este pedig a tószínpadon A falu című alkotást láthatták a nézők a Fitos Dezső Társulat előadásában.

A szombati rendezvényekbe alaposan beleszólt az időjárás, több programot is el kellett halasztani az eső miatt, illetve a Kiskata Zenekar ünnepi koncertjét, amelyen a Matyó Táncegyüttes közreműködött már az Erkel Ferenc Művelődési Központban tartották meg.

A vasárnapi programra ismét rányomta a bélyegét a csapadékosra fordult idő, az események többségét le kellett fújni, az eső miatt szabadtéren nem lehetett megtartani.

A vasárnap este fél kilenckor kezdődő Duna Művészegyüttes és a Nemzeti Táncszínház, szabadtérre tervezett Héttorony – Makovecz Imre emlékére című előadását beltéren, az Erkel Ferenc Művelődési Központban tartják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában