Környezetvédelmi tábor / galériával

2022.08.22. 10:15

Gyerekek tisztították meg az Élővíz-csatorna egyik szakaszát Békésen

Környezetvédelmi tábort rendezett gyerekek részére a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége (BMPSZ) az Agrárminisztérium és az Országos Polgárőr Szövetség támogatásával a múlt héten Békésen. A táborozók számos hasznos tanácsban részesültek, de tettek is környezetünkért: összeszedték a hulladékot az Élővíz-csatorna egyik szakaszán.

Papp Gábor

Az első napon Gyarmati Sándor, a BMPSZ elnöke és Lipták István, a BMPSZ felügyelő bizottság elnöke, egyben a környezetvédelmi tábor vezetője köszöntötte a fiatalokat. Nánási László, a BKSZ Nonprofit Kft. ügyvezetője a hulladékgazdálkodásról tartott előadást a fiataloknak, míg Boltizár Ottó halbiológus bemutatóval színesített előadásában a vízi világ állatait ismerhették meg a résztvevők. 

A második, keddi napon különleges élményt jelentett a sétahajózás a Kettős-Körösön, ahol a gyerekek megfigyelték a folyó csodálatos környezetét, a vadregényes tájat.

A táborozók kézműves foglalkozások alkalmával madáretetőt készítettek Víg-Diószegi Marianna vezetésével.

Fotók: Gál Nikolett
 

A megszerzett környezetvédelmi tapasztalatok segítségével pedig activity játékot játszottak, ahol a témával kapcsolatos szavakat, kifejezéseket kellett elmutogatni, körbe írni Szabóné Nagy Erika irányításával.

Szerdán a táborozók ellátogattak a Békési Rendőrkapitányságra, ahol betekintést nyertek az ott folyó munkába. Lipták István, a környezetvédelmi tábor vezetője a légszennyezés elleni védelemről tartott érdekes előadást. A napot Szabóné Nagy Erika és Diószegi Eszter kreatív és kézműves foglalkozása zárta.

A csütörtök Szabóné Nagy Erika irányításával, kreatív játékokkal kezdődött. A gyerekek ellátogattak a békési tűzoltóságra, ahol megismerkedtek a „lánglovagok” tevékenységével. Lipták István a felszíni és a felszín alatti vizek megóvásáról tartott előadást. A tábor egyik fontos részeként a táborozók megtisztították az Élővíz-csatorna egy szakaszát az elhagyott hulladékoktól. Ezt követően fagylaltot kaptak a fiatalok.

 

A zárónapon újrahasznosítható anyagokból „művészi” képeket készítettek, majd a Madzagfalvi Napok alkalmából a díszmadár-kiállítást tekintette meg a csapat. Ezt követően a tábor zárásával, illetve értékelésével fejeződött be az eseménysorozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában