Éjjel-nappal használható

2022.08.03. 09:53

Csomagautomatákat telepít a posta több Békés megyei városban is

Bővíti a csomagautomatái számát Békés megyében is a Magyar Posta Zrt.– közölték hírportálunk érdeklődésére. Békéscsabán, Gyulán, Orosházán, Békésen és Szarvason telepítenek készülékeket a tervek szerint, de további helyszínekről is tárgyalnak.

L. B.

Jelenleg egy csomagautomata található Békés megyében: Békéscsabán, a Szabadság téren /Fotó: Bencsik Ádám/

Jelenleg egy berendezés található a térségben, mégpedig a megyeszékhelyen, a Szabadság téren. A postai csomagautomatákat könnyedén megközelíthető helyeken szerelik fel, így például benzinkutak, bevásárlóközpontok, üzletek közelében. A készülékeket a telepítéseket követően várhatóan ősz elején üzemelik be, ekkortól lesz lehetőségük az ügyfeleknek is igénybe venniük a szolgáltatásokat az újabb berendezéseken.

A csomagautomaták népszerűsége az elmúlt két évben – párhuzamosan az e-kereskedelem folyamatos növekedésével – rendkívül megnőtt. Ezt a dinamikus bővülést támogatja a Magyar Posta Zrt. is a logisztikai fejlesztéseivel amellett, hogy modern, minőségi, igényeket lefedő logisztikai szolgáltatást nyújt az ügyfeleknek.

Az, hogy mennyire veszik igénybe a készülékeket, elsősorban attól függ, hogy az adott helyen mekkora a forgalom, így például vasútállomások vagy jelentősebb üzletek mellett kihasználtabbak, mint egy kevésbé látogatott helyen – folytatták.

Mint fogalmaztak, a felhasználók, vásárlók számára a csomagautomaták minden esetben rendkívül kényelmes megoldást jelentenek, hiszen használatuk egyszerű, nem kell alkalmazkodni sem a kézbesítéshez, sem valamely posta vagy üzlet nyitvatartásához, ráadásul a legtöbb készülék utcáról elérhető, azaz éjjel-nappal, napi 24 órában használható.

A fejlesztésről Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója azt mondta, hogy olyan modern, európai színvonalú logisztikai szolgáltatást építenek, amely teljeskörűen lefedi a lakossági és az üzleti igényeket. 

Ma már nem elég ezen a piacon a csomagok gyors szortírozása és kézbesítése, biztosítani kell a vásárlóknak az átvétel rugalmasságát országszerte mindenhol, és ezt az elvárást teljesítik a csomagautomaták azzal, hogy 24 órában állnak rendelkezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában