Madzagfalvi Napok

2022.08.20. 19:59

Chilievő versenyt rendeztek Békésen - galériával

Első alkalommal rendeztek Madzagfalvi Chilievő Versenyt szombaton délután, a Madzagfalvi Napok részeként.

P. G.

Fotó: Für Henrik

A megmérettetést Vincze Attila (Winners Garden), Mrena Dávid és Tóth Máté (Körös Chili) vezette. A különleges versenyen tíz féle paprikát kóstolhattak az érdeklődők, a nulla erősségű banánpaprikától a macskapöcse paprikán át a világ legcsípősebb paprikájának számító Carolina Reaperig, azaz „Carolinai Kaszásig”. 

Vincze Attila elmondta, a megmérettetés apropóját az adta, hogy Békés megyében nagy hagyományai vannak a Madzagfalvi Napoknak, amelyen hasonló rendezvény még nem volt, ezért szerették volna, ha egy ilyen eseménnyel is gazdagodik a programsorozat. A szakember kérdésünkre kiemelte, a versenyekre fel lehet készülni, sok minden fejleszthető. Személy szerint neki is van olyan ismerőse, aki tudatosan törekszik erre, szép eredményeket ér el különböző megmérettetéseken, így a chilievő Európa-bajnokságon. A hétköznapokon pedig zsíros kenyérrel Carolina Reapert fogyaszt.

A versenyt a békési Pálfi Károly nyerte, aki feleségével közösen a hétköznapokon is gyakran eszik erős paprikát, például jalapeno-t.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában