TOP Plusz

2022.08.13. 07:34

Bővítik a jelenleg zsúfolt óvodai udvarrészt Battonyán

A Magdu Lucian Román Óvoda udvarának és gazdasági épületének fejlesztésére nyert forrást a Magyarországi Románok Országos Önkormányzat a TOP Plusz, Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése elnevezésű pályázati kiíráson.

Cs. I.

A 80 millió forint vissza nem térítendő támogatású projekt két megvalósítási helyszínt érint: a Battonya, Fő utca 121. szám alatti, jelenlegi óvodai ingatlant, valamint a Puskin utca 70. szám alatt az óvodai játszóudvar és az óvodát kiszolgáló gazdasági udvar céljából megvásárolt ingatlant.

A projektben kapacitásbővítés nem valósul meg, a meglévő férőhelyek fejlesztésével kívánják javítani az óvodai feladatellátás szakmai és infrastrukturális színvonalát. Várhatóan hosszútávon is fenntartható lesz az intézmény jelenlegi 78 százalékos kapacitás-kihasználtsága.

Vettek egy ingatlant, a bővítést ezzel megoldhatják
Forrás: Bencsik Ádám

Az óvoda jelenlegi használt udvarrésze kicsi, zsúfolt, így a tulajdonos, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata az óvoda mögötti megvásárolt Battonya, Puskin u.tca 70. számú ingatlan felhasználásával tervezi a bővítést. Az óvodai játszóudvart két funkcionális egységre osztják: közvetlenül az óvoda mögötti terület szolgál egy kétsávos beton KRESZ-pálya elhelyezésére. Az iskolaépület keleti homlokzata melletti területen kap helyet egy szenzoros tanösvény, mozgásfejlesztő járda, filagória, magaságyással, ivókúttal és padokkal.

Az udvart két részre elkülönítik: az egyikben kapnak helyet a kerti játékelemek, a Puskin utca felé eső telekrészen a gazdasági épület fejlesztése történik. A két egység között kap helyet az áttelepített, gépjármű- és kerti tároló, illetve vizesblokk funkcióval kialakított konténer. Elmondták, olyan óvodai feltételrendszer kialakítására törekszenek, ahol a nevelés és gondozás a gyermekek személyiségfejlődése, társadalmi beilleszkedése, sikeres élethosszig tartó tanulása és későbbi foglalkoztathatósága szempontjából alapvető jelentőségű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában