Okány

2022.08.12. 15:05

Bicikliutat, parkolókat és mosdót is építenek

Hogy élhetőbbé tegye a falut, több mint 200 millió forintot nyert el az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében – ismertette Szívós László polgármester.

L. B.

A projekt során egyrészt – azért, hogy megoldhassák a csapadékvíz elvezetését – több száz méteren zárt csatornát építenek a Vésztői utcában, valamint rendbe teszik a nyílt árkot a tóhegyi hídnál található zsilipig. Másrészt kerékpárutat is építenek a Vésztői utcában a Vasút és a Klapka utcák között: 380 méteren önálló bicikliút, 120 méteren egyesített gyalog- és kerékpárút lesz.

Harmadrészt a sportpályánál egy 26 négyzetméteres nyilvános mosdót építenek, benne férfival, nőivel és akadálymentessel. Emellett ugyanitt, gyeprácsköves megoldással tíz parkolót alakítanak ki, köztük akadálymentessel. Továbbá térfigyelő kamerarendszert építenek ki – a tervek szerint legalább öt készülékkel –, hogy fokozzák a közbiztonságot a településen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában