Jótékonyság

2022.08.18. 13:32

Békési gyerekeket támogatnak a rallysok

Még két hónap és indul a Budapest-Bamako sivatagi rally békéscsabai résztvevővel. Botyánszki Bence és csapattársa a szegedi Muráti Kamilló számára október 21-én kezdődik az afrikai kaland. Fejben és testben is készülni kell a komoly kihívásra, na és a harmadik csapattársuk, az igáslovuk, azaz a rallyra felszerelt és átalakított terepjárójuk „lelkét is ápolni kell”.

B. O.

Jól halad a gyűjtés, Botyánszki Bence mutatja az eddig összegyűlt táskákat

Fotó: B. O.

A trenírozás és a szükséges felszerelések beszerzése mellett azonban a csapattagok különféle jótékonykodásokban is részt vesznek. Többek közt eszközöket, tanszereket, élelmiszert adományoznak, de rendszeresen véradásokat is szerveznek.

Ezúttal iskolatáskákat gyűjtenek kisdiákoknak. Céljuk, hogy ezekből legalább egy osztálynyi gyűljön össze. 

– Használt vagy új iskolatáskákkal lehet segíteni, ezeket nálunk és egyes támogató partnereinknél lehet leadni Békéscsabán és Szegeden. A táskákat aztán az akció végén a békési Mentálhigiénés Egyesület rászoruló gyermekeinek adjuk át – részletezte a kezdeményezést Botyánszki Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában