Rezsikérdések

2022.08.01. 19:47

Békéscsabán tüntetett a Mi Hazánk

A rezsicsökkentés átalakítása miatt szervezett tüntetést hétfőn este Békéscsabán, a Kossuth téren a Mi Hazánk Mozgalom, ahol felszólalt a párt elnöke, Toroczkai László országgyűlési képviselő is.

L. B.

Toroczkai László

Fotó: Bencsik Ádám

– Meg kell akadályozni, hogy a globális krízis árát a dolgozó magyar emberekre hárítsák – mondta Toroczkai László. Úgy véli, teljesen üres az államkassza, és ad hoc kormányzás zajlik. Szerinte a globális nagyvállalatokat, a techóriásokat kellene megadóztatni. Beszélt a Világgazdasági Fórumról, amely szerinte bármit tud befolyásolni és szabályozni, és hogy egypólusú világrendet alakítana ki.

Földesi Mihály, a Mi Hazánk megyei elnöke szerint nincs olyan család, amelyet ne érintene a rezsicsökkentés átalakítása, és árspirál alakult ki, tovább kúsznak majd felfelé az árak. Gyebnár Dávid, a párt békéscsabai elnöke azt mondta: ha hazánk nem lenne a nyugati multik gyarmata, nem is lenne szükség rezsicsökkentésre. Lantos János, a munkaügyi kabinet elnöke szerint a multikat kell megadóztatni, követelte, hogy ne a magyarokkal fizettessék meg az energiaválság árát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában