Csőtörés

2022.08.05. 11:42

Az altalaj és a szárazság okozta a gondokat Sarkadon

Az elmúlt időszakban több alkalommal is csőtörés történt Sarkad körzetében. Ezzel kapcsolatban megkerestük Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt.-t, hogy mi okozhatta a problémákat.

P. G.

Forrás: MW archív

Mint azt Diós Zsolttól, a cég kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, a Békés megyére jellemző kötött talaj a szárazság növekedésével olyan feszültségeket okoz, okozott az altalajban, amelyet a csövek már nem bírnak elviselni.

A második csőtörés esetén az Alföldvíz lajtos kocsikat küldött az érintett településekre a zavartalan vízellátás érdekében. 

Diós Zsolt ezzel kapcsolatban kiemelte, a lajtos kocsit a távolságtól és a helyszíntől függően 3-4 óra alatt tudják a helyszínre juttatni és azokban az esetekben alkalmazzuk, amikor előre láthatóan a hibaelhárítás időtartama meghaladja a hat-nyolc órát, azonban a szakembereink jellemzően 2-3 óra alatt végeznek a problémák elhárításával. Amennyiben a hibaelhárítás alatt a vízszolgáltatás teljes mértékben szünetel és nagy kiterjedésű a terület, ahol a vízszolgáltatás korlátozottan érhető el, akkor ott az Alföldvíz rendszeresen tartályos vízellátást biztosít az érintett fogyasztóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában