Fiatalok világnapja

2022.08.13. 12:38

Afrikai dobshow perdítette táncra a közönséget Mezőberényben

Számos különleges programmal várták a fiatalok világnapja alkalmából életre hívott rendezvényen az érdeklődőket pénteken este Mezőberényben, a helyi muzeális gyűjtemény udvarán.

P. G.

Túri Andrea, az Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központ (OPSKMM) igazgatója hírportálunknak elmondta, augusztus 12-én ünnepeljük a fiatalok világnapját. Az ENSZ még 1999-ben jelölte ki ezt a dátumot világnappá, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a nemzedék tagjainak társadalomban betöltött szerepére. Mezőberényben pedig ennek apropóján szerveztek programsorozatot pénteken este a muzeális gyűjtemény udvarán.

Túri Andrea elmondta, az esemény része volt annak a sorozatnak, amelyet jeles dátumokhoz kapcsolódva tartottak, illetve tartanak a városban. Korábban az érdeklődők már hasonló rendezvényeken vehettek részt például az ölelés vagy a barátság világnapja alkalmából is, míg szeptemberben Szent Mihály napja alkalmából szerveznek majd hasonló programot, amelyen a hagyományos tűzgyújtás is szerepet fog kapni.

Az OPSKMM igazgatója elmondta, a pénteki rendezvényt egy kicsit a spiritualitás oldaláról is megközelítették. Így fellépett a helyi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium zenekara, a Manna együttes, majd a békési Kegyelem Gyülekezet adott műsort. 

Ezt követően egy egészen különleges programelem következett. Nyugat-afrikai tánc- és dobshow kezdődött, amelynek részeként a csapat tagjai a kontinensre jellemző autentikus népdalokat és táncokat is előadtak. Sőt, a résztvevők, a nézők maguk is beszállhattak, így egy látványos örömtánc alakult ki a muzeális gyűjtemény udvarán.

Az estet a napjainkban is népszerű Unique együttes fellépése zárta. Emellett a jelenlévők kiegészítő programokon ugyancsak részt vehettek, volt kézműves foglalkozás Diószegi Eszter grafikusművésszel, miközben a muzeális gyűjtemény pincéjében kialakított szabadulószoba ismét sokaknak tartogatott különleges kalandot. Miénk itt a tér! címmel virtuális és társasjátékok, csocsó és pingpong is elérhetőek voltak. Emellett helyi kézművesek mutatták be portékáikat, valamint slambucot és mákos gubát is kóstolhattak a látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában