Dinnyés József

2022.08.04. 15:25

A daltulajdonosra emlékeztek Békéscsabán

Dinnyés Józsefre emlékezett csütörtökön a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör a Felső-Körös soron, az általa korábban ültetett diófa mellett.

L. B.

Több Dinnyés József-dalt adott elő a Kemény Gitárklub

Fotó: Bencsik Ádám

Mácsai Sándor, a kör elnöke a békéscsabai eseményen elmondta: a daltulajdonos, az előadóművész augusztus 4-én lett volna 74 éves, de tavaly március 15-én elszólította Úr. Így lett a diófából emlékhely.

A rendezvényre többen érkeztek egy-egy szál virággal, de volt, aki saját versét adta elő. A Lustyik István vezette Kemény Gitárklub tagjai számos Dinnyés József-dallal jelentkeztek.

Forrás: Bencsik Ádám

Varga Tamás alpolgármester beszédében kiemelte: Dinnyés József az utolsó nagy népművelők, garabonciások egyike volt, aki fontos szerepet játszott a kortárs költészet, a határon túli magyar irodalom népszerűsítésében azzal, hogy megzenésítette az alkotásokat. Emellett saját dalokat is szerzett. Noha nem kényeztették el kitüntetésekkel, a közönségtől rengeteg szeretetet kapott az anyaország határain innen és túl. Felidézte Dinnyés József 2020. december 20-án közzétett bejegyzését, amelyben arról írt a művész, hogy mennyire fontosnak ítéli a közösségeket és a kulturális színtereket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában