Hagyomány

2022.07.01. 19:55

Elismeréseket adtak át a Körösladányi Napok nyitányán

A hagyományoknak megfelelően ünnepi képviselő-testületi üléssel kezdődtek az idei Körösladányi Napok. A Dr. Asztalos Miklós Művelődési Házban megtartott péntek délutáni programon Kardos Károly polgármester mondott köszöntőt, majd átadták a városi elismeréseket.

P. G.

Kardos Károly, Holóka Demeter­ Péter, dr. Téren Tibor, Antal János és Kardos Tibor

Fotó: Für Henrik

Kardos Károly elmondta, pénteken reggel köszöntötte település legidősebb lakóját, a századik évében járó Kis Imrénét. Mint kifejtette, Körösladány tizenöt éve város, és az eltelt másfél évtizedben nagyon sok minden történt a településen. Hozzátette, mindezt különösen a településen régebben élők láthatják, de az átutazóktól is gyakran kapnak elismerő szavakat. 

A jelenlegi beruházások kapcsán elmondta, készül az új piactér, ami hosszú évtizedek óta régi igénye a helyieknek és a településre látogatóknak. A belvíz-elvezető rendszer korszerűsítése ugyancsak folyamatban van. Kiemelte, a sportélet szintén színesedik, egy BMX-pálya betonalapzata már elkészült, amire a kivitelező néhány héten belül kihelyezi az ügyességi elemeket. Emellett hamarosan közbeszerzési eljárást írnak ki a belterületi kerékpárút felújítására, illetve a fejlesztés részeként egy újabb szakasz is készül majd. A város külterületén zajlik a juhászati út felújítása.

Kardos Károly

Emellett elkészült a körösladányi sportkomplexum kiviteli terve. A napokban megérkezett a város vadonatúj kotrógépe, de támogatást nyertek a ravatalozó belső, valamint a szabadtéri színpad felújítására is.  Kitért arra, hogy a református egyház és katolikus egyház is sikeresen pályázott, a civil szervezetek ugyancsak sikeresen működnek, és a MEDOSZ SK csapatai minden korosztályban jó eredményeket ért el. 

A polgármester külön köszöntötte dr. Kovács György Zoltán közelmúltban nyugdíjba vonult háziorvost, aki 52 éven át dolgozott a hivatásban, ebből 47 évet Körösladány lakosságát szolgálva. Kardos Károly elmondta, bízik abban, hogy a pénteken megkezdődött Körösladányi Napok lehetőséget biztosítanak majd a kellemes, tartalmas időtöltésre, a baráti, családi beszélgetésekre. A köszöntő után a polgármester adta át a városi elismeréseket.

A Körösladányért kitüntetést ebben az évben dr. Téren Tibor háziorvos és Holóka Demeter Péter önkormányzati képviselő, a helyi polgárőr egyesület egyik alapítója, a Sebes- Körösi Horgászegyesület elnöke vehette át, aki kiemelkedő írói tevékenységet is folytat. A testület Körösladányért Elismerő Oklevél kitüntetést adományozott a Medosz SK részére. A díjat Antal János, a klub elnöke vette át. Ugyancsak a Körösladányért Elismerő Oklevelet érdemelte ki Kardos Tibor, a településen született, jelenleg Sződligeten élő szobrász- és képzőművész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában