Nő a forgalombiztonság

2022.07.04. 11:03

Újabb szakasz újult meg Gyula és Kétegyháza közt

Nő a forgalombiztonság a 4434-es jelű Gyula-Pitvaros-Makó összekötő úton, Gyula és Kétegyháza között.

P. G.

Illusztráció: MW

Nő a forgalombiztonság a 4434-es jelű Gyula-Pitvaros-Makó összekötő úton, Gyula és Kétegyháza között – tájékoztatta hírportálunkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya. Mint megtudtuk, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program keretében Békés megyében a 4434-es jelű Gyula-Pitvaros-Makó összekötő út 890 méteres szakasza teljes körűen megújult. A beruházás a „Közlekedésfejlesztés Békés megyében II.” elnevezésű projekt egyik eleme, mely projektet a társaság 1,640 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósított meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 890 méteren újult meg a 4434-es jelű út, ami a Gyula és Kétegyháza közötti út egy újabb szakaszának felújítását jelenti. A projekt a Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében készült el. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, mintegy bruttó 149 millió forintból valósította meg a beruházást.

A szakasz felújítása során a kivitelező két aszfaltréteggel erősítette meg a burkolatot. Lokálisan, összesen 1500 négyzetméteren a teljes pályaszerkezet cseréje is megtörtént. Az árkokat kitisztították, új tartós burkolatjeleket festettek és kicserélték a jelzőtáblákat.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Békés megyében mintegy 34 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában