Beruházás

2022.07.13. 17:47

A kicsiknek fejlődést, a felnőtteknek munkahelyet jelent az új minibölcsőde Bucsán

Bucsán az elmúlt esztendőkben többek között korszerűsítették az óvodát és az iskolát, miközben a legkisebbekről sem feledkeztek meg. Ennek eredményeképpen szerdán délelőtt átadták a település új bölcsődéjét is. A fejlesztésnek köszönhetően modern környezetben és felszerelésekkel fejlődhetnek a kisgyermekek a településen.

Busi Ottó, [email protected]

Kláricz János, Kovácsné Knyizsák Erika, Détárné Molnár Andrea szeghalmi járási hivatalvezető, és Szegedi Balázs a Békés Megyei közgyűlés alelnöke vágta át a nemzeti színű szalagot

Fotó: Ibrányi Márta

Összesen 173 millió forintos támogatásból épült új bölcsőde Bucsán, melyet hivatalosan szerdán délelőtt adtak át. Kláricz János polgármester kifejtette, a projekt megvalósítása során a fejlesztés eredményeként teljesen új, minibölcsődei férőhelyeket alakítottak ki, amelyek hiánypótló szereppel bírnak a település életben. Az elsődleges cél a férőhelyek kialakítása, az új épület megépítése, amely két csoportszobában nyolc-nyolc gyermek nevelését teszi mostantól lehetővé.

– A minibölcsődei infrastruktúra teljes kiépítése mellett a működéshez szükséges eszközök, felszerelések, játékok beszerzése is megvalósult. A hiánypótló fejlesztésnek köszönhetően lehetővé válik a szülők mielőbbi visszatérése a munka világába – emelte ki a településvezető. 

Kláricz János többek közt Dankó Béla országgyűlési képviselő, valamint a megyei önkormányzat szerepét is hangsúlyozta a beruházás létrejötte kapcsán.

– A bölcsőde az egyik legfontosabb intézmény egy közösségben. Mindannak az alapja, amelyet útravalóként kaphat az ember ott, ahol született vagy ahova költözik, ahol szeretne igazi közösség tagjává válni. Itt meg kell mutatni a gyermekeknek mindazt, ami a jóságról, a szeretetről, az együttgondolkodásról szól, és mindarról, ami elindítja őket az életük útján – osztotta meg gondolatait Kovácsné Knyizsák Erika, a bucsai óvoda és a bölcsőde intézményvezetője a megnyitón.

Az ünnepi beszédek után Jakab Zoltán plébános szentelte meg a bölcsődét, majd a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadták az új bucsai minibölcsődét.

Új munkahelyek is létrejöttek

A beruházás befejező munkálatait még április utolsó napján végezték el, a használatbavételi engedélyt pedig június 20-án adták ki. 

– A fenntartó június 30-án bejegyzésre került a szolgáltatói nyilvántartásba, és a következő napon a minibölcsőde megnyílt, két csoportszobával, korszerű felszereléssel – foglalta össze Kláricz János polgármester. Hozzátette, eddig összesen tizenöt gyermeket vettek fel az új bölcsődébe, továbbá öt munkahely létesült: két kisgyermeknevelő, két dajka, és egy konyhai kisegítő munkatárs. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában