Regionális Vízellátó Rendszer

2022.07.01. 17:00

Sehol nincs szükség vízkorlátozásra Békés megyében

Az ivóvízfogyasztásban is tetten érhető az egyre sűrűbb forró napok száma. Magyarországon a vezetékes vízellátás kiterjedt, szinte minden településen egészében elérhető ez a szolgáltatás.

P. G.

Illusztráció: Shutterstock

Az 1980-as évek óta érzékelhető klímaváltozás következtében megduplázódott a forró napok száma. Ennek hatása az ivóvízfogyasztásban is tetten érhető – nyilatkozta hírportálunknak Fazekas Zoltán. Az Alföldvíz Zrt. vezérigazgató-helyettese kérdésünkre elmondta, a vízfogyasztási igények folyamatosan emelkednek, az egészséges, vezetékes ivóvíz mindig hozzáférhető forrást jelent.

– Hazánkban szerencsésnek mondhatjuk magunkat. A vezetékes vízellátás kiterjedt, szinte minden magyarországi településen egészében elérhető ez a szolgáltatás – fogalmazott a szakember. Mint azt Fazekas Zoltán megkeresésünkre kifejtette, a fogyasztók a melegben az ivóvizet természetesen különböző módokon használják.

Fazekas Zoltán kitért arra, hogy az Alföldvíz üzemeltetési területén a Békés Megyei Regionális Vízellátó Rendszeren keresztül látják el a szolgáltatást, ami nagy üzembiztonságot jelent, az ivóvízellátás teljes mértékben biztosított. Mint megtudtuk, a megyében egyetlen településen sem kellett vízkorlátozást bevezetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában