Testületi ülés

2022.07.14. 10:44

Régi-új igazgató az orosházi könyvtárban

Rendkívüli ülését tartott az orosházi képviselő-testület csütörtökön reggel. Ezen egyebek mellett döntés született a Justh Zsigmond Városi Könyvtár igazgatói kinevezéséről: az eddigi igazgató, Buzai Csaba folytathatja a munkát.

Cs. I.

Fotó: Csete Ilona

Rendkívüli ülését tartott a képviselő-testület csütörtökön. Két napirendet tárgyaltak, egyik volt a felhatalmazás közbeszerzési feladat ellátására vonatkozó szerződéskötés. A város TOP-forrást nyert Zöld infrastruktúra fejlesztése, közösségi funkciók kialakítása Orosháza-Gyopárosfürdőn címmel, a mostani döntés a befejezetlen konferenciaközpontot érinti – hangzott el az ülésen.

Döntés született a Justh Zsigmond Városi Könyvtár igazgatói kinevezéséről. Az intézmény élére pályázatot írtak ki, a jelenlegi igazgató, Buzai Csaba pályázott. A szakember nagy tapasztalatokkal rendelkezik, több mint két évtizede a könyvtár dolgozója, 10 éve ellátja az igazgatói feladatokat. Egyhangú döntés született, folytassa a munkát.

A kérdések sorát Raffai János kezdte. Megköszönte a korábbi kérésére a Szabó Dezső utcai orvosi rendelő elé kihelyezett hulladékgyűjtőt; az Ady Endre utcai szelektív konténerek körüli áldatlan állapotokra is felhívta a figyelmet. Dr. Burai Mihály jegyző reagálva a felvetésre elmondta, a DAREH hetente elszállítja azok tartalmát, ennek ellenére elfogadhatatlan, ami ezeken a helyeken tapasztalható. A megoldásokat keresik. Itt a földhivatallal partnerségben kamera felszerelése van folyamatban. 

A képviselő az aszálykár sújtotta gazdák kapcsán is kérdezett. Bojtor István alpolgármester reagált: információkkal, fórumokkal, tájékoztatókkal segítik őket. Fetser Jánosnak a közterületi illegális fakivágás témájára válaszolt a jegyző: ha ismert a fa kivágója, ellene hatósági eljárás indítható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában