Kitüntetések

2022.07.14. 16:07

Rangos elismerést kaptak az orosházi kórház munkatársai

A Magyar Tudományos Akadémia székházában vehetett át rangos szakmai elismerést a koronavírus-járvány alatt tanúsított kiemelkedő szakmai teljesítményéért három orosházi kórházi dolgozó.

Cs. I.

Dér Irén Éva, Kardosné Huszár Ildikó, Király Istvánné Mariann az átadás után az MTA székházában

Forrás: Orosházi Kórház/Facebook

Dér Irén Éva a non-invazív mátrix vezető főnővéreként és Király Istvánné Mariann, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály vezető ápolójaként a betegellátás, munkaszervezés, anyag- és eszközbeszerzés területén nagy felelősséggel, sokszor munkaidőn túl is rendelkezésre álltak, alázattal és pontosan végezték a rájuk bízott feladatokat.

Kardosné Huszár Ildikó a járóbetegellátás vezető asszisztense a diabetológián végzett napi munkája mellett a kezdetektől fogva részt vett az oltási programban. Hatalmas szerepe volt az oltópontok működésének szervezésében, a beosztások elkészítésében és az oltóanyag rendelés koordinációjában.

A koronavírus okozta veszteségek enyhítése és az egészségügyben dolgozók támogatása céljából kezdeményezett gyűjtést 2021-ben a Magyar Tudományos Akadémia 194. közgyűlése. A beérkezett egyéni felajánlások alapján több mint 12 millió forint gyűlt össze, az MTA hozzájárulásával együtt pedig a 20 millió forintot az MTA elnökségének határozata alapján a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) kapta.

A jótékonysági gyűjtést az MTA székházban rendezett ünnepség zárta, ahol a MESZK a koronavírus-járvány ideje alatt kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó egészségügyi szakdolgozók közül összesen 210 egészségügyi szakdolgozót ismert el szakmai kitüntetéssel és ezzel együtt az MTA jótékonysági gyűjtéséből és az MTA saját felajánlásából származó adományokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában