Természet

2022.07.24. 10:20

Pampanyúl lehet a Csabán látott különleges állat - videóval

A különleges állatot szombaton észlelték a Csaba-tónál azóta folyamatosak a találgatások, hogy miféle szerzet lehet. Molnár Erzsébet és Molnár Pál Dudus osztotta meg a fotókat hírportálunkkal, melyekről kiderül: valószínűleg egy pampanyúl, más néven óriás mara.

P. G.

Fotó: Molnár Pál

Újabb fotókat és videót is kaptunk a Csaba-tónál szombaton felbukkant különleges állatról, amelyet Molnár Erzsébet és Molnár Pál „Dudus” kapott lencsevégre. Mint ismert, a város lakosságában óriási érdeklődést váltott ki az állat megjelenése, a Beol.hu hírportálon is nagyon sokan figyelték, illetve kommentálták mindezt, akadtak, akik kengurunak gondolták. 

Forrás: Molnár Pál

Dudus hírportálunknak elmondta, a hétvége első napján mentek ki horgászni feleségével a tóra, amikor a Matrózzal szemben Erzsébet észrevette a különleges állatot, ami nyúlnak hatalmas volt, és leginkább az őz, a szarvas és a nyúl keverékének nézett ki. 

Letáboroztak, a férfi a horgászhelyen bedobta a szereléket, miközben neje képeket készített az állatról, később párja is követte.

– Feleségem eléggé otthon van az ilyesmiben, így sikerült beazonosítania, hogy pampanyúlról, vagy más néven nagy maráról lehet szó – tette hozzá. Az állat Földünk egyik legnagyobb rágcsálója. Dél-Amerikában, Argentína száraz középső és déli területein őshonos, füves pusztákon él. Hátsó lábai nagyon erősek, ha menekülnie kell, hatalmasat ugrik a segítségükkel.

Beküldött fotó

– Nagyon jámbor állatot ismertünk meg benne, engedte, hogy olyan másfél méterre megközelítsük, és csak ennél a távolságnál ment távolabbra, miközben furcsa, morgó hangot adott ki, de ekkor sem rohant, hanem komótos tempóban tette mindezt – idézte fel a találkozást a férfi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában