Összetartás

2022.07.10. 06:50

Nyertes projekteket is bejelentettek a magyarbánhegyesi falunapon

A dolgos hétköznapok közben, a szombati falunapon feltöltekeztek a magyarbánhegyesiek – ahogy Sódarné Varga Gyöngyi polgármester fogalmazott köszöntőjében a színpadon. Emlékeztetett, mindenkinek szüksége van a szórakozásra, hiszen sok ember nem jut el nyaralni. A falunap fellépőivel pedig helyben, személyesen megtapasztalhatják az élményeket. Erdős Norbert országgyűlési képviselő pályázati jó hírekkel érkezett a településre.

Csete Ilona

Erdős Norbert több sikeres projektről hozott jó híreket.

Fotó: Csete Ilona

– Ünnepeljünk az összetartás, az összetartozás jegyében. Szeretnénk, ha kis közösségeinkben tudással, tettel, közös akarattal, országgyűlési képviselőnk, Erdős Norbert segítségét kérve, megteremtve  településünk biztonságát, védőpajzsot tartunk a kiszolgáltatott helyzetek ellen – mondta.

– Komoly bizalmat kaptam önöktől a választáson. Az elmúlt félévben előremutató kapcsolatot építettünk ki  településük vezetőjével. A legfontosabb a településfejlesztés. Nekünk, döntéshozóknak az a feladatunk, ehhez megteremtsük a feltételeket – ezt már Erdős Norbert mondta, majd egy jó hírről számolt be, ami a kiváló Corvin Taekwon-Do Klubot érintő pályázati siker: eszközök beszerzésére, működésüknek a biztosításához 1 millió 955 ezer forintot nyertek.

Az önkormányzat TOP Plusz-os pályázata A magyarbánhegyesi minibölcsőde udvarának komplex fejlesztése címmel nyert 10 millió forintot – jelentette be Erdős Norbert. A polgármester a részletekről elmondta, falazott kerítés épül, műfüves burkolatot alakítanak ki, a játszóudvar fejlesztéseként új egyensúlyfejlesztő összetett bölcsis mászócentruma is lesz az intézménynek.

Többfunkciós tér kialakítására is nyertek a magyarbánhegyesiek 60 millió forintot. A tervezett fejlesztés célja a szabadtéri közösségi terek minőségének a javítása. Készülhet köztéri fitneszpark, a meglévő leromlott zöldfelületet rendbe teszik, kerítés épül, lesz térvilágítás és kamerarendszer. Szintén önkormányzati sikeres pályázat az a TOP Plusz-os, amivel a fogorvosi rendelő és szolgálati lakás épületének az energetikai korszerűsítése végezhető el 67, 5 millió forintból.

– Minden településvezető szívügye az egészségügyi ellátás színvonalának a javítása. Erre a felújításra nagyon nagy szükségünk van, egy nagyon régi, volt iskolaépületről van szó, megérett a modernizálásra – indokolta az elnyert pályázati forrás hasznosulását Sódarné Varga Gyöngyi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában