Egyeztetés a jövőről

2022.07.11. 10:51

A nagyszénási nagyadózókkal találkoztak

A nagyszénási falunap jó alkalom volt idén arra is, hogy a polgármester fogadja a nagyközség nagyadózóit is. A pandémia miatt az előző években hagyományos találkozó elmaradt. Idén huszonöt céget, egyéni vállalkozót, gazdát hívott meg Nyemcsok János polgármester.

Cs. I.

Nyemcsok János adott tájékoztatást a gazdálkodóknak

Fotó: Csete Ilona

A nagyadózókkal megbeszélték az elmúlt gazdasági időszakot, egyeztettek a jövőt és a települést érintő fejlesztésekről.

– Az iparűzési adóbevétel reményeink szerint ha visszakerül az önkormányzatokhoz, az némi bizakodásra ad okot, ráadásul az adó befizetőinek a gazdasági teljesítménye pozitív eredményességet hozhat. Ez a 142 millió forint településünk működését segítheti –mondta a polgármester, aki előrelátó gondolkodásnak nevezte azt a fajta, energetikai szolgáltatóval kötött 2 éves szerződést, ami által a nagy fogyasztást generáló (fürdő és a közvilágítás) helyek számláit is képesek lesznek gond nélkül rendezni. A többi intézményüknél a rezsi nő, de ennek mérséklésére tettek már intézkedéseket.

– Három önkormányzati fenntartású létesítmény (polgármesteri hivatal, művelődési ház, fürdő) esetében megötszöröztük az energiaellátást segítő napelemrendszer teljesítményét. Így leszünk képesek mérsékelni a költségeinket – hangsúlyozta Nyemcsok János, aki adott tájékoztatást a gazdálkodóknak arról is, hogy milyen beruházásokra készül az önkormányzat. 

– Óvodabővítésre nyertünk TOP-os forrást, 320 millió forintot. Készülnek a kiviteli tervek, reményeink szerint július közepe után a közbeszereztetést elkezdhetjük. Szintén TOP-os elnyert projekt által újulhat meg 200 millió forint ráfordítással a központi parkunk, rendezvényterünk. Magyar Falu Programban nyertünk kommunális eszközöket, hogy a kézi erőt kiváltva, vagy segítve (tizenöt közmunkásunk dolgozik) tehessük hatékonyabbá, rendezettebbé a településképet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában