Rendkívüli támogatás

2022.07.18. 07:39

Milliók érkeznek hat dél-békési településre

A települési önkormányzatok rendkívüli támogatását nyerte el több dél-békési település: Battonya, Békéssámson, Dombiratos, Kevermes, Medgyesegyháza, valamint Tótkomlós.

Cs. I.

Erdős Norbert

Forrás: MW-archív

„Jól működő önkormányzatok nélkül Dél-Békés egésze sem lenne képes hatékonyan működni, illetve nem tudna növekedni a térség népességmegtartó ereje sem. A lakosok elsődlegesen az önkormányzatokon keresztül tapasztalják meg, mennyire mennek rendben a dolgok az országban és a közvetlen környezetükben. Országgyűlési képviselőként ezért nagyon fontosnak tartom az önkormányzatok számára nyújtható támogatások valamennyi formáját ”– fogalmazott Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője a közösségi oldalán.

Mint írta, a kormányzat igyekszik minél nagyobb segítséget nyújtani a településeknek. Az egyik ilyen támogatási mód a REKI, ami a települési önkormányzatok rendkívüli támogatását jelöli. 

„A támogatás célja, hogy ezzel is biztosítva legyen az önkormányzatok működése, továbbá hogy megelőzzük az önkormányzati feladatok ellátását veszélyeztető helyzetek kialakulását. Örömmel adok hírt arról, hogy Dél-Békésben ezúttal hat település kapcsán sikerült ilyen típusú támogatáshoz jutnunk: Battonya 728 ezer forint, Békéssámson 6,4 millió forint, Dombiratos 2,1 millió forint, Kevermes 3,9 millió forint, Medgyesegyháza 5,6 millió forint, valamint Tótkomlós 497 ezer forint forrásban részesül” – adta hírül a térség országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában